Det här är iP.1!

Citat-bild

"If you can't explain it simply, you don't understand it well enough."

- Albert Einstein

Vår historia

iP.1 startade år 2003 med mål att leverera säker och pålitlig Internetaccess till företag i Skövde, Sverige. För att kunna erbjuda detta byggde vi upp ett eget nät baserat på trådlös teknik. På detta sätt kunde vi erbjuda våra kunder den kostnadseffektivaste och överlägset flexiblaste lösningen. Vårt trådlösa nätverk täcker idag hela Skövde kommun.

Vi erbjöd tidigare även smarta WiFi nätverk och speciell radioteknik som gjorde det enkelt koppla ihop datatrafiken till och ifrån olika punkter t ex fastigheter utan att behöva dra kabel. För att övervaka vårt egna trådlösa nätverk behövde vi ett snabbt och stabilt övervakningssystem.

Därför skapade vi ett SMS-system som automatiskt skickade SMS rapporter till våra tekniker så fort något oväntat hände. På detta sätt kunde vi påbörja felsökning snabbt och även lösa många problem innan kunden drabbats. Det dröjde inte länge förrän första kund frågade om vi inte kunde övervaka deras egen hårdvara med hjälp av vår SMS Gateway.

Vi har fortsatt att tillsammans med våra kunder utveckla nya tjänster. Som när en präst från Svenska kyrkan ville använda vår SMS Gateway för att nå ut med korta meddelande till konfirmander på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt.

Vi skapade en webbsida där det gick att logga in för att skicka SMS och på så vis var den första versionen av Web SMS född! Sedan dess har vi fortsatt att växa i snabb takt och nu fokuserar vi bara på att utveckla smarta SMS lösningar.

Vår DNA = Enkelt

Sedan iP.1 startade har vi satt en ära i att försöka göra det komplexa till något enkelt och användarvänligt. Det märks både i våra tjänster, hur vi utför dem och sättet vi är på. Vi arbetar med detta bl a i vår kodning, i information och i mötet med människor.

I kundundersökningar kan vi löpande se att det är ett återkommande skäl till att vi blir valda. Det inspirerar oss ständigt och extra glada blir vi om vi får feedback om något vi kan förenkla eller kanske idéer om en ny tjänst. Har du någon idé om det tar vi gärna emot dina tankar – vi delar ut biobiljetter eller trisslotter till alla goda förslag. Hör av dig idag, så gör vi det enkla ännu enklare.

Vision

Att tillhandahålla pålitliga, innovativa och smarta kommunikationslösningar med ett personligt engagemang med hög service!

Affärsidé

iP.1 skall erbjuda marknadens bästa och mest innovativa kommunikationstjänster till globala företag, organisationer och myndigheter med en hög personlig service-nivå. Vi fortsätter att växa i snabb takt och utveckla smarta SMS lösningar. Förutom en tydlig strategi och mål, är ett starkt driv viktiga faktorer för iP.1. Våra värdeord är ödmjukhet, ha roligt och gör det enkelt med entusiasm.

Personlig service samt flexibilitet

Vi levererar SMS tjänster med de riktigt stora företagens tjänster och fördelar, samtidigt som den personliga servicen samt flexibiliteten är vår styrka. Som företagskund hos oss har du rätt att känna dig trygg! Därför har du alltid tillgång till snabb och personlig support. Sedan starten har vi levererat smarta tjänster inom bland annat bank- & försäkringsbranschen och har lång erfarenhet inom larmtjänster. Detta innebär att vi är väl förtrogna med branschens specifika krav på konfidentialitet och sekretess.

Alltid löpande avstämning efter leverans

Bland våra kunder har vi en stor bredd mellan stora internationella koncerner, småföretagare, myndigheter och kommuner. Vi har även avtal med Microsoft Outlook som SMS operatör world wide. Tusentals företag skickar och tar emot miljontals SMS via datorn med iP.1. Välkommen som kund Du också!