Fördelen med att Skicka SMS från Datorn med Web SMS

Att skicka SMS från datorn är en praktisk metod som kan spara både tid och pengar. Web SMS från iP.1 erbjuder en kommunikationsplattform där du kan skicka och ta emot SMS direkt från din webbläsare. Denna artikel går igenom några av fördelarna med att skicka SMS från datorn och hur du kan använda SMS i din verksamhet samt lite tips på vägen om hur du på bästa sätt kan nå ut med ditt budskap.

Varför ska jag skicka SMS från datorn istället för mobiltelefonen?

Möjligheten att skicka SMS från datorn gör din dator och webbläsare till en kommunikationscentral. Detta underlättar hanteringen av kontakter och konversationer samtidigt som det ger dig mer kontroll över dina meddelanden.

Effektiv Kommunikation

För företag är tid pengar och varje besparing är värdefull. Att skicka SMS från datorn möjliggör realtidskommunikation med kunder, inklusive påminnelser och support utan krångel. Ett virtuellt mobilnummer främjar också tvåvägskommunikation och konversationer med kunder eller medlemmar.

Personlig Prägel på Dina Meddelanden

iP1sms låter dig anpassa dina meddelanden genom möjligheten att inkludera personliga detaljer, som namn eller andra referenser. Det gör dina meddelanden mer mänskliga och engagerande samtidigt som det möjliggör kommunikation av individuell information, t.ex. unika rabattkoder eller ordernummer.

Säkerheten prioriteras

Säkerhet är central i vår plattform. Vi skyddar dina meddelanden från obehörig åtkomst med krypterade anslutningar och säkerhetsåtgärder, inklusive multifaktor-autentisering.


Varför SMS är en effektiv kanal för kundkommunikation

Snabb och Effektiv Kontakt

SMS erbjuder snabbhet, med direkt leverans till kunden för omedelbar respons. Det är idealiskt för viktiga meddelanden som mötespåminnelser eller bokningsbekräftelser.

Mindre Risk för Förbiseende

Människor har oftast sina mobiler nära till hands, vilket minskar risken att de missar viktiga meddelanden. Detta innebär att mottagaren snabbt kan vidta åtgärder om och när det behövs.

Mindre Belastning på Kundtjänst

Användning av SMS för viktiga meddelanden reducerar antalet samtal och e-post från kunder som söker svar eller bekräftelser. Det möjliggör bättre fokus på komplexa frågor.


Användningsområden för SMS från datorn i verksamheten

Med ett närmast obegränsat antal anvädningsområden för SMS från datorn kommer här några av de vanligaste bland våra kunder

Bekräftelse av Ordrar och Leveranser

Du kan enkelt skicka ett SMS när någon har lagt en order i din webshop, eller när produkten har skickats för att ge din kund mer trygghet kring sina köp

Påminnelser med Avbokningsmöjligheter

Företag med tjänster kan skicka påminnelser om bokningar eller möten och erbjuda enkla sätt att ändra eller avboka tider.

Viktig Info och Uppdateringar

Delge kunder viktig information som tjänsteändringar, produktnyheter eller annan relevant info via SMS.


Bästa praxis för användning av SMS från datorn som kommunikationsmedel

Korta Meddelanden

Med tanke på begränsat utrymme i SMS:et innebär det att du bör använda dig av korta och tydliga meddelanden, med fokus på tydlighet!

Tydlig Avsändare

Säkerställ att du använder en tydlig avsändare, vilket ökar chanserna att dina kunder kan vara säkra på vem som skickat SMS:et, men tänk på även begränsningen. En textavsändare kan bestå av 3 – 11 tecken, A – Z, 0 – 9 (Längden på ett svenskt mobilnummer med landskod inkluderat).

Anpassa till Mottagaren

Anpassa meddelandet baserat på tidigare kontakt med kunden för att göra det mer relevant och personligt.

Inkludera Länkar eller Svarsmöjligheter

Vid behov av kundrespons, inkludera länkar eller instruktioner för att svara via SMS.