Skapa en målgruppsanpassad SMS-kampanj inför Black week!

Black Friday och Cyber Monday är på ingång och lockar miljontals svenskar att handla online. Vart du än vänder dig på nätet kan du se erbjudanden för att locka in köpare till webbshopar, men hur gör du för att sticka ut? Med hjälp av SMS-marknadsföring så klart!

SMS ger dig en direktkanal in i e-shopparens telefon, inte bara med ett generellt marknadsföringsbudskap, du har även möjlighet att skicka målgruppsanpassade kampanjmeddelande med direktlänkar till specifika produkter!

Med struktur i och urval från din kontaktlista kan du enkelt skapa målgruppsanpassade SMS-kampanjer med hjälp av Capacity SMS, och samtidigt ge dem en personlig touch.

mobile message customized for shoes

Så här enkelt är det - guide steg för steg!

Det är enkelt att skapa en personlig och målgruppsanpassad SMS-kampanj, så länge du har möjlighet att ta fram en Excel-fil eller ett kommaseparerat dokument med dina kunders mobilnummer och målgruppsanpassad information, exempelvis vilken typ av produkt kunden brukar beställa, eller vilka storlekar.

Läs igenom steg för steg-guiden här nedan eller skriv ut den så att du har den tillhands när du loggar in på ditt konto för Capacity SMS och startar arbetet med att skapa en målgruppsanpassat SMS-kampanj.

Importera din målgrupp

Steg 1

Börja med att kopiera de fält från din nummerlista som du vill ha med i din målgrupp. Klistra sedan in dem i textrutan i första steget i Capacity SMS import-guide.

När du kopierar från din lista är det viktigt att dokumentet är uppdelat i kolumner, med exempelvis förnamn, efternamn och mobilnummer i var sin kolumn. Tryck på nästa, när du kopierat in din information.

Customized Import step 1

Tips! För att leda dina kunder till rätt avdelning i din e-shop direkt, lägg till en kolumn i din nummerlista för en specifik undersida på din e-shop

Steg 2

Nu är det dags att ”mappa” dina kolumner. Det gör du genom att klicka på rullgardinslistan över varje kolumn och välja ett fält. Det finns flera fördefinierade fält, exempelvis First name, Last name och Phone. På dina tillagda fält väljer du alternativet ”Use as field” i rullgardinslistan.

När du klickar på alternativet kommer det upp en textruta som låter dig döpa ditt fält. Upprepa detta på varje kolumn du vill ha med. Välj sedan vilken landskod du vill formatera dina telefonnummer efter och klicka på nästa.

Customized Import step 2

Tips! Gör det enkelt för dig själv, genom att döpa dina specialanpassade fält till något du kommer ihåg, exempelvis "Storlek", eller "Produkt".

Steg 3

I det sista steget kan du granska dina kolumner och kontrollera att det ser ut som du tänkt dig. Du kan alltid trycka bakåt till vilket steg du vill för att göra ändringar.

Under Labels döper du vad denna importen av kunder ska heta, exempelvis en ”Black Week Campaign” eller något annat beskrivande namn. Tryck sedan på Import Contacts.

Customized Import step 3

Skapa en ny kampanj för din målgrupp

Steg 1

Nu när du har importerat din nya målgrupp är det dags att skapa en ny kampanj. Börja med att tryck på Create New campaign under avsnittet Campaigns.

Döp din kampanj till ett passande namn, exempelvis "Black Friday Campaign" och tryck sedan knappen Next

Create campaign step 1

Steg 2

I detta steg av kampanj-guiden väljer du din nyimporterade målgrupp i rullgardinslistan.

Klicka sedan på knappen Next.

Create campaign step 2

Tips! Om du vill förbereda din kampanj till ett annat tillfälle kan du alltid spara ett utkast, genom att klicka på "Save Draft" i alla steg i kampanjguiden.

Steg 3

Om du vill förbereda din kampanj till ett annat tillfälle kan du alltid spara ett utkast, genom att klicka på "Save Draft" i alla steg i kampanjguiden.

Du importerar fältet genom att klicka på den blå rundade boxen för respektive fält. Varje fält du importerar kommer representeras av fältets namn inom måsvingar.

Create campaign step 3

Tips! Använd dig av vår inbygda avregistreringsfunktion för att låta kunderna avregistrera sig från framtida kampanjer. Infoga avregistreringslänken genom att klicka på "Append opt-out".