Experten om varför SMS växt som marknadsföringskanal under krisen

Experten om varför SMS växt som marknadsföringskanal under krisen

I en artikel i Resume Insikt den 29 april i år, berättar experten Jesper Åström*), att han tycker att företagen generellt sett inte har varit särskilt bra på e-postmarknadsföring under krisen. I stället pekar han på sms-marknadsföringen och att företag nu blivit bättre på att utnyttja SMS. Han konstaterar också att han själv fått fler SMS från företag som tidigare varit tysta.

”Jag har fått fyra sms om dagen från företag som varit tysta tidigare. Lyko, mat.se, MM Sports och Åhléns exempelvis. Det är för att folk är mobila och därigenom driver man försäljning”.

Åström tycker också att företagen generellt är mycket bättre på SMS än på e-post. Han menar att de i sina SMS är tydligare med varför man ska göra avslutet nu, genom exempelvis tidsbegränsade reor.

Varför?

På frågan varför, berättar Jesper Åström att utrymmet för färg och form är kraftigt begränsat i ett SMS och att textbudskapet då kan framträda tydligare. Färg och form kan distrahera snarare än att hjälpa till. Bilder kan också påverka budskapet mycket och kanske till och med förstöra det.

Hans uppfattning är också att de flesta konsumenterna vill ha det enkelt och snabbt. Jesper avslutar med sin tes om att det historiskt sett varit viktigare att utforma SMS som ger resultat, då SMS är en marknadsföringsform som gör intrång på ett kraftigare sätt än vad ett mejl gör.

SMS marknadsföring med hjälp av Capacity SMS från iP.1 är både kraftfullt och enkelt. Läs mer om SMS-marknadsföring här

*) Jesper Åström är en internationellt erkänd digital taktiker som hjälper bolag, organisationer och stater över hela världen att genomföra sina strategier och visioner i en digital kontext.