Bulk SMS

Skicka stora mängder SMS

Bulk SMS är term som används när man skickar stora mängder SMS, exempelvis för marknadsföring eller larm, påminnelser och andra informativa meddelanden, ofta till privatpersoners mobiltelefoner. De senaste åren har det blivit vanligt att man skickar Bulk SMS via så kallade A2P-tjänster (Application to Person), vilket kort och gott betyder att man skickar SMS från en mjukvara till en persons mobiltelefon.

Du har säkert fått en påminnelse från tandläkaren via SMS, eller kanske ett erbjudande från din favoritbutik, vilket med största sannolikhet är skickat via en A2P-tjänsteleverantör.

Vi har sedan 15 år tillbaka arbetat med Bulk SMS, eller grupp-SMS som vi brukar kalla det, tillsammans med företag i åtskilliga branscher och har en bred kunskapsbas gällande SMS-teknik oavsett om det gäller marknadsföring eller automatiska SMS-påminnelser, integrerade i din egen mjukvara.

Hur skickar man Bulk SMS?

Du kan skicka Bulk SMS genom att använda en webbaserad tjänst som du surfar in på via din webbläsare, eller genom att integrera SMS i din egen mjukvara via ett så kallat SMS API, eller båda delarna. Många väljer att integrera enklare SMS-påminnelser som skickas ut från den egna mjukvaran, som exempelvis orderbekräftelser vid online-köp och kompletterar sin marknadsföring med hjälp av Bulk SMS kampanjer via en webbläsarbaserad tjänst.

Vi på iP.1 tillhandahåller samtliga lösningar. Med vår tjänst Capacity SMS kan du exempelvis skapa SMS-kampanjer och skicka till 100 000-tals kunder samtidigt direkt från din webbläsare, medan vårt SMS API låter dig integrera SMS-funktionalitet i din egen mjukvara.

Får man skicka Bulk SMS till vem som helst?

Innan du börjar skicka Bulk SMS till dina kunder, medlemmar eller till dina anställda är det viktigt att tänka på att vad det är för typ av budskap du vill nå fram med. Är det ren marknadsföring så finns det vissa regler och förhållningssätt man måste följa, vilket du kan läsa mer om på vår sida för SMS-marknadsföring.