iP.1 utvärderar skaraborgsdagen live med hjälp av Analys-SMS

iP.1 utvärderar skaraborgsdagen live med hjälp av Analys-SMS

I januari 2017 var över 300 beslutsfattare från Skaraborgs femton kommuner samlade till Skaraborgsdagen i Vara konserthus för att diskutera framtidsfrågor, med en rad namnkunniga föredragshållare. Skaraborgs kommunalförbund stod för värdskapet, medan Next Skövde var arrangörer.

Inför eventet skickades Analys-SMS till alla inbjudna för att kartlägga förväntningarna inför dagen, med en svarsfrekvens på hela 70 procent.

Under dagen kunde alla deltagare skicka frågor till föredragshållarna i realtid via ett virtuellt SMS-nummer – ett effektivt sätt att skapa en livlig dialog utan stök när många deltar. Direkt efter eventet gick ytterligare ett Analys-SMS ut för att få in synpunkter inför upplägg av kommande träffar.

Sammanhållande arrangör var Next Skövdes ordförande Carl Henrik Ohlsson, som var mycket nöjd med de smarta SMS-lösningarna från iP.1:

– Det var första gången vi provade den här tekniken. iP1 fanns på plats med proffsig support men behövde inte ingripa – det fungerade väldigt smidigt hela tiden och vi fick fram utvärderingar av enkätresultaten direkt. Det blev en effektiv och lyckad träff, så vi kommer säkert att jobba på det här sättet även framöver – det känns bra att ligga i framkant, säger Carl Henrik Ohlsson.