SMS når fram på riktigt

Nå fram med ditt budskap
- var kunden än är

SMS referens Jula SMS referens Länsförsäkringar SMS referens Tele2 SMS referens Interflora SMS referens Ericsson SMS referens Resia

Webb-SMS

NKI - Nöjd Kund Index via SMS


NKI - Vad innebär det?

NKI är en förkortning av Nöjd Kund Index, ett sätt att mäta hur nöjda dina kunder är med din verksamhet. NKI-värdet består av en matematisk modell som beräknar ett NKI-värde mellan 0 och 100. Mottagaren av en NKI-undersökning besvarar en enkät där varje fråga besvaras med en siffra mellan 1 - 10 varav 10 är det högsta betyget.

NKI som modell är tänkt att besvara tre frågeställningar som är ungefärligt likvärdiga oavsett branch:

  1. Hur nöjd en kund/medlem är med verksamheten totalt sett
  2. Hur väl verksamheten lever upp till förväntningar
  3. Hur nära verksamheten kommer en ideal verksamhet inom samma bransch


Integrera NKI via SMS i ditt system

NKI via SMS från iP.1 är en integrationstjänst vilket innebär att du använder vårt NKI API för att koppla tjänsten till ditt eget CRM, CMS eller annan typ av system. Vi erbjuder support och hjälp vid ditt integrationsarbete och är med hela vägen från planering och imnplementation till en färdig lösning som blir skräddarsydd för just din verksamhet och dina behov. Om du är intresserad av att integrera tjänsten, kontakta oss för mer information om hur man går till väga.


Automatisk rapportering

Med vårt API får du tillgång till automatisk rapportering. Vid månadsskifte skickas en automatisk mail-rapport ut där du får viktig nyckeldata direkt i inboxen. Du kan även lägga till fler användare till ditt konto, som automatiskt får ta del av resultatet.

Påminnelser per automatik

För att säkerställa att svarsfrekvensen på dina NKI undersökningar blir hög kan du med hjälp av vårt NKI API själv implementera automatiska påminnelser, som låter ditt system sköta allting i bakgrunden samtidigt som du får mer tid för andra viktiga arbetsuppgifter.

Resultat i realtid och över tid

Med ett enkelt anrop kan du få dina resultat i realtid, samtidigt som du har möjligheten att ta del av resultatet över en bestämd tidsperiod. Du kan också logga in i vår webbapplikation för att ta del av färdiga grafer och andra nyckeltal.

En högre svarsfrekvens

SMS i genomsnitt har en större genomträngning av mediabruset än traditionella medier, så som e-post eller pappersenkäter. Detta tillsammans med en välplanerad NKI-undersökning och fråge-batteri ger oftast en högre svarsfrekvens än genomsnittet.


iP.1 effektiviserar kundmätning för 700 trafikskolor

"SMS är ett enkelt sätt att mäta kvalitet och betydligt billigare än traditionella metoder. Tidigare gjorde vi enkäter manuellt då och då, nu får vi en löpande uppföljning där alla deltagare får möjlighet att svara. Vi får genomgående höga kvalitetsbetyg, men också en hel del uppslag till fortsatt utveckling. Nu tittar vi på möjligheterna att bryta ner resultaten för varje enskild trafikskola, som då får tillgång till nya förbättringsverktyg."

Håkan Björklund - Sveriges Trafikskolors Riksförbund

Läs mer om hur vi hjälpte STR med integration av ett komplett skräddarsytt NKI-verktyg.


Vad kostar det?

Att ge en exakt kostnadsbild för just ditt användningsområde är svårt, eftersom vi utgår från dina behov och planerar tillsammans hur just din integration skall se ut. Vänligen kontakta oss för mer information angående priser och tidsplaner.


Det här behöver du:

Ett konto med SMS-saldo samt tjänsten NKI.

Med ett kostnadsfritt testkonto får du tillgång till våra tjänster utan några som helst köpförbindelser. Skapa ditt testkonto här

I vår externa webbshop hittar du alla våra tjänster samt priser. Du kan enkelt skapa ditt konto och vara igång på några minuter. Gå till webbshopen.