×

One Survey

en enkätmjukvara med enkelhet i fokus

Vi tror att det viktigaste är att motivera dina respondenter att svara, därför har vi skapat en helt ny undersöknings-lösning som gör att du kan samla in svar via klickbara länkar på t ex en hemsida, eller skicka ut via e-post, eller SMS!

Läs mer om nya One Survey här
Survey-SMS

SMS Undersökningar

Vill du veta mer om dina kunder, medlemmar eller andra intressenter är SMS-undersökning en effektiv väg med högre svarsfekvens än andra kanaler. Med ett anpassningsbart gränssnitt kan du enkelt skapa undersökningar med olika frågetyper för att hitta den undersökningsstandard som passar just ditt företag eller organisation.

Oavsett om du representerar en mindre förening eller en världsomfattande organisation så är Survey SMS ett verktyg för dig! Du kan enkelt komma igång med färdiga bransch-inspirerade mallar, eller skapa dina egna undersökningar via vårt användarvänliga gränssnitt. Givetvis kan du automatisera dina enkäter genom vårt smarta API för Survey SMS.

Flytta kundhjärtat närmare

Vart dina kunder befinner sig på skalan är föränderligt, men tack vare SMS-undersökning med Survey SMS har du en levande värdemätare i handen. Den ger dig snabba resultat samt verktygen för att snabbt fånga upp missnöjda kunder och göra vad du kan för att flytta dem på skalan mot att bli nöjda och minst lika viktigt – få dina nöjda kunder att flytta sitt hjärta ännu närmare dig. Trogna kunder återkommer, trogna kunder rekommenderar!

Användningsområden för Survey SMS

Ett smart och effektivt enkätverktyg med många användningsområden. Du kan till exempel:

  • Skapa en omfattande kundundersökning
  • Skapa snabba omröstningar
  • Ställa barometer-frågor live under event
  • Automatiska enkäter vid beställningar
  • Skicka ut inbjudningar till event
  • Mäta kundnöjdhet (NKI)
Prova kostnadsfritt
Ladda ner produktblad

Kalla på enkät - Låt dina kunder/medlemmar kalla på en enkät genom att skicka ett SMS till ditt virtuella nummer.

Enkät-mallar - Välj bland färdiga enkätmallar eller skapa egna.

Grupp/enskilda enkät-utskick - Skicka enkäter till en mottagare eller skapa grupper och skicka till flera mottagare samtidigt.

Olika undersökningstyper - Välj mellan en rad olika typer av textfält, så som radioknappar, slider, rullgardiner etc.

Tidsinställda undersökningar - Bestäm datum och tid då enkäten ska skickas.

Enkät Dashboard - Ingående statistik över dina skickade enkäter samt svarsfrekvens.

Integrera i eget system - Med ett konto får du även tillgång till vårt API kostnadsfritt.

Valfri avsändare - Text som avsändarnamn. 3 - 11 tecken, A - Z, 0 - 9.

E-postkopia - Skicka en kopia av dina enkäter till mottagarens e-post.

Importera dina nummer - Importera dina nummer från exempelvis Excel med vår smarta import-guide.

Obegränsat antal användare - Möjlighet att lägga till obegränsat antal användare med olika behörightesnivåer.

Avregistrering - Låt dina mottagare avregistrera sig från framtida utskick.

SMS-notifiering vid låga värden - Få en SMS-notifiering när någon av dina frågor besvaras med ett lågt värde.

NPS

Net Promoter Score (NPS) blir en allt mer populär metod att mäta lojalitet hos kunder. Anledningen till detta är dess enkla mätvärde som ger dig ett konkret data som sedan direkt är jämförbart med andra företag i din bransch. Skapa en NPS-undersökning med One Survey på bara ett par minuter! (Öppnas i nytt fönster)

Kalla på undersökning via SMS

Med hjälp av nyckelord kopplade till din enkät kan du enkelt kalla på en enkät via SMS. Denna funktion är utmärkt vid tillfällen där det inte finns möjlighet att samla in nummer. Användaren skriver helt enkelt ett nyckelord i ett SMS och skickar till ditt virtuella nummer. Efter några sekunder får användaren enkäten som svar.

NKI - Nöjd Kund Index

Nöjd Kund Index är en väletablerad analysmetod som blir ett ovärderligt verktyg i ditt ständiga förbättringsarbete – här får du dessutom möjlighet till direkta jämförelser med andra i samma bransch. Analysen skräddarsys alltid efter dina önskemål och vi hjälper dig hela vägen från utformning av frågor till presentation av resultaten. Följ länken för att läsa mer om NKI undersökningar med One Survey (Öppnas i nytt fönster)

Jula får snabba svar och hög svarsfrekvens med Analys-SMS från iP1

Jula erbjuder via en rad stora butiker och webbhandel produkter till den som vill få något gjort i hemmet, hemmavid eller på sin fritid. Ett stort kundfokus präglar företaget och därför läggs stor vikt vid kundernas inställning till bland annat sina butiksbesök. Som en del i att fånga upp kundernas uppfattning så använder sig Jula av Analys-SMS från iP1 för sina kundenkäter.

iP1 har anpassat gränssnittet på verktyget efter Julas önskemål och samverkat kring utformningen av enkäterna och dess frågor. Dessutom har en automatisk speciallösning gjorts för att ytterligare anpassa Analys-SMS till Jula. iP1 har sedan tagit hand om utskicken och insamlandet av data. Detta har sedan sammanställts i datarapporter till Jula. Därifrån har kunden själv gjort analyserna. ”Anledningen till enkäter via SMS är att det är ett bra sätt att få snabba svar och hög svarsfrekvens. Det passar dessutom extra bra om man vill ha svar tätt inpå en händelse som till exempel vid ett butiksbesök. Den goda svarsfrekvensen gör att man får ut bra data att använda sig av i våra analyser.” - Margareta Boström, insiktsansvarig och affärsutvecklare på Jula.

Jula valde iP1 för närheten, lättillgängligheten, god service och anpassningsmöjligheterna av verktyget Analys-SMS efter sina krav och behov.

referens Jula