SMS når fram på riktigt

Nå fram med ditt budskap
- var kunden än är

SMS referens Jula SMS referens Länsförsäkringar SMS referens Tele2 SMS referens Interflora SMS referens Ericsson SMS referens Resia
Skicka enkäter via SMS
system-sms

iP.1 är redo för GDPR


GDPR - Dataskyddsförordningen

Den nya dataskyddsförordningen, GDPR träder i kraft den 25:e maj 2018. För att möta detta tillsammans med våra kunder har vi gjort en hel del ändringar i villkor och avtal för att du som kund skall känna dig trygg hos oss. Samtliga avtal och dokument hittar du under rubriken "Avtal och dokument".

Vi har bland annat tagit fram en helt ny användarportal för att du som administratör ska kunna hålla koll på den information iP.1 hanterar för användare och personal. Under de kommande veckorna kommer du fått ett mail med information och instruktioner hur du migrerar din nuvarande användare till den nya portalen. Vi har även uppdaterat vårt system för att du enkelt ska kunna hantera information som finns i vårt system, så som utgående och inkommande SMS, kontaktdata (mobilnummer och andra känsliga uppgifter).


Hur hanterar iP.1 dina personuppgifter?

iP.1 är Personuppgiftsansvariga för de personuppgifter vi samlar in om er som kund/användare. Dessa uppgifter kommer du att kunna se och hantera i vår nya användarportal. De personuppgifter som ni lagrar i våra applikationer, så som i kontakter, inkommande/utgående SMS, enkätresultat och liknande, är ni personuppgiftsansvariga och där behöver ni se till att ni uppfyller de lagkrav som finns för behandling av personuppgifter.

Här hittar du en guide från datainspektionen som enkelt beskriver vad du kan behöva tänka på när du använder molntjänster.


Hur säkerställer iP.1 att din data är säker?

iP.1 använder sig av den senaste säkerhetstekniken inom datalagring och använder Microsoft Azure, en av de ledande leverantörerna av molntjänster. Detta tillsammans med rutinmässiga kontroller av säkerheten gör att du kan känna dig trygg när det kommer till lagring av uppgifter som dina kunders/medlemmars kontaktuppgifter, eller annan känslig information i iP.1´s system.


Kan iP.1 skriva på ett Personuppgiftsbiträdesavtal?

Vi har tyvärr inte möjlighet att granska och skriva på olika Personuppgiftsbiträdesavtal med våra tusentals kunder, därför har vi tagit fram standardavtal för samtliga kunder som utgår efter de krav som ställs i enlighet med GDPR. Nedan hittar du en guide från datainspektionen som beskriver hur du som företag bör agera med uppgifter som lagras i molntjänster.


Migrering till det nya användarsystemet

I och med att GDPR träder i kraft den 25:e maj 2018 har vi utvecklat en ny användarportal för din integritets skull. I den nya portalen kommer du att behöva bekräfta vissa uppgifter, så som mobilnummer samt e-post.

Där har du även möjlighet att styra vilken information som vi eventuellt kommer att skicka till din e-post och ditt mobilnummer. Du kommer även att få en total överblick över vilka konton du har tillgång till.

Som administratör kan du även lägga till, ta bort och bjuda in användare på ditt konto, detta för att underlätta hantering för de som ansvarar för flera konton.

Tänk på att din nya användare bör vara personlig, då det nya systemet gör det möjligt för en användare att vara kopplad till flera konton. Om ni använder en info-mail eller någon annan generell användare för flera personer så rekommenderar vi istället att ni skapar en användare för varje person som använder tjänsten.

Vänligen tryck på knappen nedan för att utföra migreringen av din användare


Allmänn information om GDPR

Här hittar du allmänn information om GDPR som kan vara nyttig att läsa för att få en överblick vad GDPR är och hur det kommer att påverka dig som företagare.

Datainspektionen - GDPR

EUGDPR.org - GDRP-portal

Europeiska Kommisionen om GDPR


Avtal och dokument

Här kan du ta del av de nya avtal och dokument som tagits fram i samband med skiftet till GDPR

Integritetspolicy

Tjänsteavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal

Retur Policy