Allmän information gällande GDPR


GDPR - Dataskyddsförordningen

Den nya dataskyddsförordningen, GDPR trädde i kraft den 25:e maj 2018. För att möta detta tillsammans med våra kunder har vi gjort en hel del ändringar i villkor och avtal för att du som kund skall känna dig trygg hos oss. Samtliga avtal och dokument hittar du under rubriken "Avtal och dokument".

Vi har bland annat tagit fram en helt ny användarportal för att du som administratör ska kunna hålla koll på den information iP.1 hanterar för användare och personal. Vi har även uppdaterat vårt system för att du enkelt ska kunna hantera information som finns i vårt system, så som utgående och inkommande SMS, kontaktdata (mobilnummer och andra känsliga uppgifter).


Hur hanterar iP.1 dina personuppgifter?

iP.1 är Personuppgiftsansvariga för de personuppgifter vi samlar in om er som kund/användare. Dessa uppgifter kommer du att kunna se och hantera i vår nya användarportal. De personuppgifter som ni lagrar i våra applikationer, så som i kontakter, inkommande/utgående SMS, enkätresultat och liknande, är ni personuppgiftsansvariga och där behöver ni se till att ni uppfyller de lagkrav som finns för behandling av personuppgifter.

Här hittar du en guide från datainspektionen som enkelt beskriver vad du kan behöva tänka på när du använder molntjänster.


Hur säkerställer iP.1 att din data är säker?

iP.1 använder sig av den senaste säkerhetstekniken inom datalagring och använder Microsoft Azure, en av de ledande leverantörerna av molntjänster. Detta tillsammans med rutinmässiga kontroller av säkerheten gör att du kan känna dig trygg när det kommer till lagring av uppgifter som dina kunders/medlemmars kontaktuppgifter, eller annan känslig information i iP.1´s system.


Kan iP.1 skriva på ett Personuppgiftsbiträdesavtal?

Vi har tyvärr inte möjlighet att granska och skriva på olika Personuppgiftsbiträdesavtal med våra tusentals kunder, därför har vi tagit fram standardavtal för samtliga kunder som utgår efter de krav som ställs i enlighet med GDPR. Nedan hittar du en guide från datainspektionen som beskriver hur du som företag bör agera med uppgifter som lagras i molntjänster.


Allmän information om GDPR

Här hittar du allmän information om GDPR som kan vara nyttig att läsa för att få en överblick vad GDPR är och hur det kommer att påverka dig som företagare.

Datainspektionen - GDPR

EUGDPR.org - GDRP-portal

Europeiska Kommisionen om GDPR


Avtal och dokument

Här kan du ta del av de nya avtal och dokument som tagits fram i samband med skiftet till GDPR

Integritetspolicy

Tjänsteavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal

Retur Policy