SMS från datorn med Web SMS

Skicka SMS från datorn

Det kan knappast bli enklare och mera flexibelt än att skicka en mängd SMS från webben. Slå dig ner vid din dator, logga in och öppna upp möjligheterna till ett smidigt sätt att skapa effektiv masskommunikation genom att skicka SMS från datorn. För att göra det så enkelt och effektivt som möjligt för dig har vi skapat verktyget Web SMS. Fördelarna med Web SMS är flera. Du erbjuds ett lågt styckpris, stabilitet i utskicken även vid mycket stora volymer och en SMS-tjänst av hög kvalitet! Du går helt enkelt in på vår webbplats och skickar SMS online direkt från din egen webbläsare.

Om du vill kunna ta emot SMS så är inte heller det några problem. Ett utmärkt sätt för dig är då att du kan använda dig av våra virtuella nummer. Vårt system och verktyget Web SMS ger dig möjligheten att ta emot SMS direkt i webb-applikationen. Och det gör du via en e-postadress eller en URL vid integrationer. Vill du hellre ta emot din inkommande SMS-trafik i din mobil? Då använder du helt enkelt ditt eget mobilnummer som avsändare när du skickar dina SMS via webben!

Hur fungerar SMS från datorn?

SMS från datorn innebär att du skickar SMS till en mobiltelefon direkt via internet och vår applikation Web SMS. Det kan du göra antingen från din egen webbläsare eller via en SMS Gateway som du integrerar i din mjukvara som du använder på din dator.

Web SMS är en i högsta grad flexibel tjänst och låter dig till exempel skicka SMS direkt till enskilda nummer eller olika grupper. Du kan också samtidigt tidsinställa dina SMS-utskick.

Stora volymer SMS är inga problem

Allt fler företag och organisationer skickar idag mycket stora volymer av SMS, även kallat Bulk SMS, bland annat som en en viktig del i sin marknadsföring. Det fungerar alldeles utmärkt med de tjänster och produkter som iP1 erbjuder. Vår tjänst Capacity SMS öppnar upp för stora möjligheter till masskommunikation med din marknad, dina kunder eller medlemmar.

Skicka SMS från datorn med Web SMS

En smart och effektiv SMS-tjänst med många användningsområden. Du kan till exempel:

  • Skicka SMS från datorn direkt i webbläsaren
  • Skicka ut inbjudningar till event
  • Skicka ut rabattkoder och specialerbjudanden
  • Bekräfta beställningar
  • Avisera leveranser
  • Påminn om obetalda fakturor innan de börjar kosta
  • Kalla in personal
Prova kostnadsfritt
Ladda ner produktblad

Valfri avsändare - Text som avsändarnamn. 3 - 11 tecken, A - Z, 0 - 9.

Virtuellt nummer - Nummer för svar på SMS.

E-postkopia - Skicka en kopia av dina SMS till mottagarens e-post.

Importera dina nummer - Importera dina nummer från exempelvis Excel med vår smarta import-guide.

Obegränsat antal användare - - Möjlighet att lägga till obegränsat antal användare med olika behörightesnivåer.

Bifoga filer - Filerna laddas upp och bifogas som en länk i SMS:et.

Text-mallar - Skapa färdiga textmallar och återanvänd.

Grupp/enskilda SMS-utskick - Skicka SMS till en mottagare eller skapa grupper och skicka till flera mottagare samtidigt.

Tidsinställda SMS - Bestäm datum och tid då SMS:et ska skickas.

Avregistrering - Låt dina mottagare avregistrera sig från framtida utskick.

SMS Dashboard - Ingående statistik över dina skickade SMS.

Integrera i eget system - Med ett konto får du även tillgång till vårt API kostnadsfritt.

Driv trafik till din app med SMS

Att driva trafik till sina nedladdningsbara appar är ett måste för en app-utvecklare. SMS är en perfekt bärare för direktlänkar till dina appar som du distribuerar via exempelvis Play Store eller App store.

Uppdatering av betalkorts-information

Säkerställ att dina kunders betalningsuppgifter är aktuella genom att skicka SMS-notifiering när deras betalkortsinformation behöver uppdateras.

SMS-notifiering vid färdig reparation

Spara lagerutrymme genom att skicka ut SMS-notifieringar direkt när en produkt är färdig att hämta efter exempelvis en reparation.

Rabattkoder och erbjudanden via SMS

Skicka ut personliga erbjudanden och rabattkoder till dina trogna kunder med hjälp av smarta SMS-funktioner.

Importera dina nummer

Med vårt kontakthanterings-system kan du enkelt skapa och importera större mängder av nummer för att underlätta ditt arbete. Du kan även snabbt och smidigt skapa personliga SMS-utskick genom att koppla dina kontakters för- och efternamn direkt till ditt SMS-utskick, både genom återanvändbara mallar och när du skriver dina SMS-texter on the fly!

SMS är ett viktigt instrument i strävan efter att öka försäljningen för Your look...for Less!

Det Internationella postorderföretaget ”Your Look…for Less!” (YLFL) har varit etablerade i Sverige sedan 2012. YLFL erbjuder en bred repertoar av mode för kvinnor till resonabla priser. När YLFL lanserades i Sverige var en av utmaningarna att generera trafik till deras webb-shop. Efter att ha analyserat olika typer av marknadsföringskanaler valde de att testa SMS som en av kanalerna för att nå ut till sina kunder, vilket har varit mycket uppskattat hos deras shoppare.

”Vi har samarbetat med iP.1 på den Svenska marknaden sedan 2014 och i Italien hade vi vår första SMS-kampanj 2018. Vi skickar årligen ett antal SMS-kampanjer till våra kunder. SMS är ett väldigt viktigt verktyg för oss för att att öka orderfrekvens och försäljning. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med iP.1. De har en hög expertis på området och såväl rekommendationer som servicekvalité håller en excellent nivå,” säger Ulrike Gode - Senior Manager, and Sonja Paulus – Marketing Manager, Sieh An!.

Your Look…for Less är ett varumärke inom Sieh An! Som i sin tur är en del av Otto Group, en global koncern med detaljhandel och detaljhandels-relaterad verksamhet med ca 51 800 anställda och en försäljning på 13.7 miljarder euro.

SMS-tjänsten används av Sonja Paulus och Ulrike Gode, marketing managers på Sieh An Ulrike Gode - Senior Marketing Manager, Sonja Paulus - Marketing Manager